Назад
Проекти

Україна-Британія 1:0

Наша клієнтка тривалий час проживала у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Там вона одружилася і народила доньку. Через певний час сімейне життя перетворилося на катастрофу, бо чоловік почав пиячити та давав волю кулакам. Вони припинили шлюб, а королівський суд видав обмежувальний ордер та заборонив на декілька років чоловіку наближатися до моєї клієнтки ближче, ніж на 300 метрів.

Далі був суд у Блекбурні про встановлення опіки над дитиною і в якийсь час моя клієнтка не витримала та поїхала з дочкою до України. З точки зору Гаазької дитячої конвенції це кваліфікувалося як міжнародне викрадення дитини. В таких випадках наш Мін‘юст зобов‘язаний подати позов про негайне повернення дитини до країни походження, що вони і зробили.

Було вивчено тонни інформації про міжнародне регулювання, проштудійовано Конвенцію…

Зрештою вибудували чітку й послідовну позицію:

1) дитина перебуває в Україні більше 1 року, а отже суд не вправі повертати її до Британії, бо є докази, що вона тут вже прижилася;
2) повернення дитини створить для неї нестерпну психологічну обстановку, а з урахуванням проблемної поведінки батька створює ризики спричинення насильства;
3) дівчинка набула статусу громадянки України, а отже її насильне переміщення до іноземної держави суперечитиме Конституції.

Справа потрапила до Печерського суду м.Києва. Суд ухвалив резолюцію свого рішення: Мін’юсту у позові відмовити. Скоріше за все на нас чекає апеляція.

Таке завершення справи дуже тішить, бо в разі іншого рішення восьмирічну дівчинку сьогодні ж забрали б до передачі в іншу країну і це були б розбиті серця, сльози і розпач…

Є такі справи, де дуже важко абстрагуватися від життєвої ситуації клієнта. Віримо, що у мами та її донечки зрештою почнеться спокійне життя, а батько знайде шляхи до порозуміння зі своєю дитинкою. Ну а ми біжимо далі до нових перемог.


Партнер
Дмитро Остапенко
Детальніше
Новини 11.12.2023

Набрав чинності закон про скасування мораторію на податкові перевірки!

Завершилася друга частина податкової саги з мораторієм на податкові перевірки! Фінал доволі прогнозований: з 08 грудня 2023 року Закон № 3453-ІХ набрав чинності! Головний зміст Закону – скасування “воєнного” мораторію на податкові перевірки. Але не повністю!

Детальніше
Проекти 08.11.2023

Гучна перемога у справі «Електроважмашу» –
антикорупційна апеляція виправдала усіх наших підзахисних

Це перший випадок скасування Апеляційною Палатою обвинувального вироку ВАКС із одночасним виправданням усіх обвинувачених у практиці роботи цього суду.

Детальніше
Новини 03.09.2023

Аналіз закону про скасування воєнних пільг.
Завершення

01 серпня 2023 року набрав чинності Закон України № 3219-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану” (далі – Закон). Ухвалення Закону значним чином змінило правове регулювання великої кількості питань у сфері оподаткування. Не став виключенням і єдиний податок. Про нові правила справляння […]

Детальніше

Читайте всі новини KROLEVETSKYI and Partners на цій сторінці

Всі новини
Call Now Button